Go Back

קינואה וירקות ברוטב שום וסויה

Servings: 2 מנות
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 1 כוס קינואה לאחר בישול, ללא תוספת שמן
  • 1 כוס שעועית ירוקה לאחר בישול, ללא תוספת שמן
  • 10 יחידות פרחי כרובית כ-1/4 תפרחת
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 3 יחידות שיני שום קצוצות
  • 1 כוס נבטים
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • תרסיס שמן זית

Instructions

  • מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מים רותחים עד לריכוך
  • משרים את הקינואה בקערה עם מים עד לריכוך
  • מחממים מחבת ווק עמוקה עם תרסיס שמן זית
  • שמים את הכרובית, הקינואה ואת השעועית הירוקה בתוך המחבת ומחממים עד לרתיחה
  • מוסיפים את עשבי התיבול, השום והטריאקי ומערבבים כ-2 דקות
  • מוסיפים בסוף את רוטב הסויה
  • מערבבים כדקה על אש גבוהה ומגישים חם

Notes

איך נפטרים מריח השום?

- לעיסת זרעי אניס, גרעיני קפה קלוי או פטרוזיליה.
- שתיית מיץ לימון מדולל במים.
- להרחקת הריח מהידיים: משפשפים בלימון ואז במלח גס.
- להרחקת הריח מקרש החיתוך: משפשפים בסודה לשתייה מדולל במים.