Go Back

קינואה עם עדשים

Servings: 8 מנות
Calories: 90kcal

Ingredients

  • 2 כוסות קינואה
  • 1 יחידה בצל בינוני-גדול
  • 1 יחידה פלפל אדום
  • 3 יחידות שיני שום טריות קצוצות דק
  • 1 כוס ציר עוף או מים
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

Instructions

  • בסיר אחד, מטגנים בצל בכפית שמן זית (בשיטת שושי)
  • כאשר הבצל רך וזהוב, מוסיפים את הקינואה, ציר עוף ומים, מלח ופלפל
  • מכסים ומבשלים על אש בינונית
  • בינתיים, בסיר או במחבת, מטגנים בכפית שמן נוספת גמבה חתוכה לקוביות קטנות בגודל חצי ס"מ ושיני שום קצוצות. תוך כדי טיגון אפשר להוסיף מעט ציר עוף למניעת חריכה
  • כאשר המים נספגים בקינואה, מוסיפים את קוביות הגמבה הקלויה ומערבבים.
  • מבשלים הכל עד לריכוך מלא