Go Back

תבשיל כרעיים עוף עם תפוחי אדמה ברוטב צלי

כשאני חושבת על תבשיל של ארוחת שישי, ישר עולה לי לראש הצלי עוף של חמותי. ריח משכר שממלא את כל הבית וטעמים שמשתלבים בהרמוניה נפלאה. זאת ללא ספק המנה האהובה עליי שהיא מכינה, אז הפעם הכנתי אותה בגרסה משל עצמי, עם יותר ירקות ופחות שומן. גרסה שגם מתאימה לכל מי נמצא בדיאטה וגם מיוחדת מספיק לככב בארוחת השישי.
Servings: 5 מנות
Calories: 400kcal

Ingredients

  • 3 יחידות בצלים גדולים חתוכים לרצועות מומלץ 2 לבנים ואחד סגול
  • 5 יחידות שיני שום חתוכים לפרוסות עבות
  • 5 יחידות כרעיים עוף
  • 8 יחידות גזרים חתוכים לעיגולים בעובי 4 ס״מ
  • 10 יחידות תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים או 5 גדולים
  • 1 שקית רוטב צלי בקר או 2 כפות צלי בקר מרוכז
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • תרסיס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

Instructions

  • בסיר עמוק ורחב מטגנים עם תרסיס שמן את הבצלים והשום (מוסיפים תוך כדי מעט מים על מנת שהבצל לא יישרף) עד שהבצלים מתקרמלים
  • מוציאים את הבצלים ומניחים בצד
  • מוסיפים בשנית תרסיס שמן ומטגנים קלות את התפוחי אדמה והגזר עד להשחמה קלה. מוציאים ומניחים בצד
  • מתבלים את הכרעיים בפפריקה מעושנת ומתוקה ומניחים בתוך הסיר בעודו הוא חם והופכים אחרי 2 דקות לצד השני
  • מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה והגזר ומערבבים
  • מערבבים בתוך כוס מים רותחים אבקת מרק עוף ושקית רוטב צלי בקר ושופכים מעל הכל
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום
  • מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי (עד שהעוף רך)
  • טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
  • לפני ההגשה ניתן להוסיף חצי כוס מים רותחים ולחמם את התבשיל בתוך הסיר על אש קטנה