Go Back

חזה עוף ברוטב לימון, שום, בזיליקום וטימין

Servings: 4 סועדים
Calories: 220kcal

Ingredients

  • 4 פרוסות חזה עוף כ-180 גרם לפרוסה
  • 1/2 כוס עשבי תיבול
  • 1/4 כוס לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות קמח מלא
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כף שום טרי קצוץ דק
  • 1/2 כוס מים או ציר עוף ללא שומן
  • 1 כפית פלפל 4 עונות לקישוט

Instructions

  • מנקים ומסדרים מנות חזה העוף. משטחים קלות.
  • זורים על כל חזה מעט מלח ופלפל. בנוסף, זורים על כל חזה, חצי כפית קמח מלא.
  • מורחים כפית שמן במחבת טפלון מחומם עם מברשת סיליקון.
  • מטגנים כל מנה 2 דקות מכל צד, ומוציאים מהמחבת.
  • מוסיפים כפית שמן.
  • מטגנים שום עד תחילת השחמה (יש להקפיד לא לחרוך את השום, למניעת מרירות).
  • מוסיפים לימון ומים, ומביאים לרתיחה במשך 2 דקות.
  • מוסיפים עשבי תיבול טריים, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מוסיפים פלפל 4 עונות או צ'ילי.
  • טובלים כל חזה ברוטב לעוד דקה מכל צד.