Go Back

עוף ממולא של סבתא

מנת חלבון = רבע עוף (כ-180 גרם).
מנת פחמימה + מנת שומן = 3 כפות אורז מהמילוי (עם הרוטב).
Calories: 300kcal

Ingredients

  • 1 יחידות עוף שלם
  • 1.5 כוסות אורז
  • 1 כפות שמן קנולה
  • 2.25 כוסות מים
  • 2 יחידות בצלים
  • 2 כפות צנוברים
  • 2 כפות צימוקים
  • 1 כפיות מרק עוף
  • 1 קומץ קינמון
  • 1 כפיות פפריקה אדומה
  • 3 יחידות שיני שום כתושות
  • 1 כפיות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה

Instructions

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מטגנים בצל בשמן קנולה עד שמזהיב.
  • מוסיפים צנוברים, צימוקים, אבקת מרק עוף, קינמון מלח ופלפל.
  • מוסיפים כוס וחצי אורז מלא (על כל כוס אורז מלא להוסיף כוס וחצי מים) ומערבבים על אש קטנה עד שהאורז מוכן. מניחים לאורז להתקרר.
  • בקערה נפרדת מערבבים 2 כפות רוטב סויה, 1 כפית דבש, 3 שיני שום כתושות מעט קינמון וכפית פפריקה אדומה. (יש להקפיד להשאיר מספיק רוטב לפנים ולחוץ)
  • מורחים את הרוטב בתוך העוף מבפנים (ורק אז מכניסים את האורז פנימה).
  • ממלאים את העוף באורז (גם בין השחי להרים ולמלא).
  • מורחים את הרוטב גם על העוף מבחוץ.
  • "סוגרים" את העוף עם קיסמי שיניים ומכניסים לשקית "קוקי" המיועדת לאפייה (יש לעשות בשקית כמה חורים מלמעלה).
  • מכניסים את העוף לתנור לשעה בחום 190 מעלות (לשקית "קוקי" אסור חום העולה על200 מעלות).
  • לאחר שעה מוציאים את התבנית ובודקים ובמידת הצורך מוסיפים רבע שעת אפיה נוספת (במידה והעוף גדול).