מוקפץ נודלס בקר וירקות בטריאקי וצ׳ילי
את הנודלס אטריות ביצים (עדיף מלאות, אגב) ניתן להחליף באורז (עדיף מלא, כמובן)
Servings: 2 סועדים
- 2 כוסות נודלס אטריות ביצים מבושלות
- 2 יחידות גזר מגורד
- 2 יחידות בצל לבן גדולים, חתוכים לרצועות
- 2 יחידות פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 2 יחידות פלפלים כתומים/צהובים חתוכים לרצועות
- 1/2 יחידה כרוב לבן מגורד
- 4 חופנים נבטים גדולים
- 4 גבעולים בצל ירוק חתוכים קטן
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כף שמן שומשום ניתן להחליף בקנולה
- 400 גרם כתף מספר 5 או פילה בקר
לפני ההכנה משרים את הבשר במרינדה של כף צ'ילי+כף טריאקי ומתבלים במלח ופלפל כ-10 דקות
מחממים מחבת עמוקה/ווק על אש בינונית ומטגנים בכף שמן שומשום/קנולה את הבצלים
כשהבצלים שקופים וזהובים מוסיפים פלפלים וכרוב
במקביל מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את אטריות הנודלס כ-5 דקות או עד שהן רכות למגע. מוציאים ומסננים
כשהירקות במחבת רכים מוסיפים את הבשר ומערבבים
כשהבשר עשוי (בעל גוון שזוף) מוסיפים את הנודלס ומערבבים
מוסיפים את הגזר המגורד, הבצל הירוק והנבטים ומערבבים
מוסיפים כף רוטב טריאקי וכף רוטב צילי ומערבבים. מבשלים לעוד כ-5 דקות
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם