צלי בקר וקוביות בטטה עם פטריות ואגוזים
צלי בקר בניחוח הבית של סבתא
Servings: 8 סועדים
Calories: 250kcal
- 1 יחידה בצל לבן
- 1 חבילה פטריות טריות
- 1/2 ראש שום
- 1 כף שמן קנולה
- 1 שקית רוטב צלי בקר
- 1 שקית רוטב פטריות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/4 כוס יין אדום מתוק
מטגנים בצל חתוך בינוני בכף שמן קנולה עד שמזהיב
מכניסים את הבשר וצורבים מכל כיוון על אש נמוכה
מוסיפים את הפטריות ואת השום הכתוש
מוסיפים מים עד 3/4 הגובה של הבשר מעורבבים ברוטב צלי ורוטב פטריות וכף אבקת מרק עוף עם מלח ופלפל
מכסים את הסיר במכסה לכ-3 שעות
מניחים לצלי להתקרר למספר שעות (מומלץ ללילה)
פורסים את הצלי ולפני החימום הסופי מוסיפים עוד רבע כוס יין אדום מתוק
מחממים ומגישים