Go Back

פנקייקס שיפון בננות ומייפל

Servings: 8 מנות
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 70 גרם קמח שיפון מלא 1/2 כוס
  • 70 גרם קמח לבן 1/2 כוס
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 יחידות בננות בשלות
  • 1 כוס יוגורט עד 5% שומן
  • 1 יחידה ביצה בגודל XL
  • תרסיס חמאה לשימון המחבת

להגשה:

  • 1 כף סירופ מייפל לכל פנקייק

Instructions

  • מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים
  • מועכים את הבננות בקערה נפרדת ומערבבים פנימה יוגורט וביצה. מערבבים את תוכן שתי הקערות למרקם אחיד (נזהרים מערבוב יתר). מניחים ל-15-10 דקות
  • מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית ומשמנים במעט חמאה. יוצקים מצקת מהבלילה למרכז המחבת עד שמתקבל עיגול בקוטר של כ-12 ס”מ. כאשר מתחילות להופיע בועות על פני השטח (לאחר דקה-שתיים), הופכים את הפנקייק ומטגנים עד הזהבה (כחצי דקה עד דקה)
  • מעבירים את הפנקייק לצלחת וממשיכים עם שאר התערובת. מניחים את הפנקייקס זה על גבי זה כדי לשמור על חומם
  • מוסיפים כף סירופ מייפל לכל פנקייק ומגישים חם
  • בתאבון! :)