קרוסטטה פירות קיץ
קרוסטטה היא בעצם פאי בלי תבנית - בצק פריך, שעוטף בצורה מבולגנת המון פירות קיץ עסיסיים
Servings: 14 פרוסות
Calories: 135kcal
לבצק:
- 175 גרם קמח מלא כוס ורבע
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות מים קרים
למלית:
- 2 יחידות נקטרינות חצויה, מגולענת ופרוסה לפלחים בעובי 1 ס"מ
- 2 יחידות שזיפים חצוי, מגולען ופרוס לפלחים בעובי 1 ס"מ
- 1/2 כוס אוכמניות טריות או קפואות ומופשרות
- 1/2 קליפה תפוז מגוררת לא חובה
- 2 כפות סוכר גדושות
- 1 כף קמח מלא
מכינים את הבצק: מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים כף-שתיים מים, ומערבלים עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה
מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות
מרכיבים את הקרוסטטה ואופים: מערבבים את חומרי המלית בקערה
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי 3 ס”מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את תערובת הפירות במרכז עיגול הבצק, ומשאירים שוליים של 3 ס”מ. מקפלים פנימה את שולי הבצק על גבי הפירות
אופים 30-25 דקות, עד שהבצק זהוב
פורסים ל-14 פרוסות ומגישים חם
בתאבון! :)