Go Back

קרוסטטה פירות קיץ

קרוסטטה היא בעצם פאי בלי תבנית - בצק פריך, שעוטף בצורה מבולגנת המון פירות קיץ עסיסיים
Servings: 14 פרוסות
Calories: 135kcal

Ingredients

לבצק:

  • 175 גרם קמח מלא כוס ורבע
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים

למלית:

  • 2 יחידות נקטרינות חצויה, מגולענת ופרוסה לפלחים בעובי 1 ס"מ
  • 2 יחידות שזיפים חצוי, מגולען ופרוס לפלחים בעובי 1 ס"מ
  • 1/2 כוס אוכמניות טריות או קפואות ומופשרות
  • 1/2 קליפה תפוז מגוררת לא חובה
  • 2 כפות סוכר גדושות
  • 1 כף קמח מלא

Instructions

  • מכינים את הבצק: מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים כף-שתיים מים, ומערבלים עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה
  • מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות
  • מרכיבים את הקרוסטטה ואופים: מערבבים את חומרי המלית בקערה
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי 3 ס”מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את תערובת הפירות במרכז עיגול הבצק, ומשאירים שוליים של 3 ס”מ. מקפלים פנימה את שולי הבצק על גבי הפירות
  • אופים 30-25 דקות, עד שהבצק זהוב
  • פורסים ל-14 פרוסות ומגישים חם
  • בתאבון! :)