Go Back

סלט בורגול עדשים וכרובית

Servings: 2 מנות

Ingredients

  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1/2 יחידה כרובית בינונית מחולקת לפרחים קטנים
  • 2 גבעולים בצל ירוק קצוץ
  • 25 גרם שקדים קלויים פרוסים
  • 1/2 צרור ארוגולה חתוך גס

לרוטב:

  • 2 כפוץ מיץ לימון טרי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • מלח לפי הטעם

Instructions

  • מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים עליו מים רותחים עד כיסוי וסוגרים את הקערה עם צלחת. מניחים בצד ל-25 דקות ומסננים אם צריך
  • בינתיים שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך ושומרים חצי מכמות העדשים במקרר, ליום העשירי
  • במקביל, מניחים את הכרובית בקערה גדולה, יוצקים עליה מים רותחים, מכסים, מניחים בצד ל-25 דקות ומסננים
  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב
  • מעבירים לקערת הגשה את הבורגול, העדשים והכרובית, מוסיפים בצל ירוק, שקדים וארוגולה, יוצקים את הרוטב מעל ומגישים
  • בתאבון! :)