Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
סלט טונה ושעועית ירוקה ברוטב חרדל
Servings:
1
מנות
Calories:
400
kcal
Ingredients
1
חבילה
טונה במים
מסוננת
2
כוסות
שעועית ירוקה צעירה
200 גרם
1
יחידה
תפוח אדמה
או 3 תפודונים קטנים, מבושלים
2
יחידות
שיני שום
כתושות
1
יחידה
בצל סגול
פרוס לחצאי טבעות
1
כוס
עלי פטרוזיליה
קורט
צ'ילי יבש גרוס
1
כף
חרדל דיז'ון גרגירים
1
כף
חומץ בלסמי
1/2
יחידה
לימון
עם הקליפה, קצוץ לקוביות קטנטנות
1
כפית
דבש לייט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
Instructions
בסיר מים רותחים עם מעט מלח מבשלים את השעועית כ-4 דקות
במקביל מערבבים בקערה דבש, שום, חומץ, לימון קצוץ, וצ'ילי, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב
דקה לפני שהשעועית מוכנה מוסיפים למים את התפודים לחימום של דקה, מסננים ומעבירים לקערה כאשר הם חמים (כך הם יספגו יותר טעמים), מערבבים היטב
משאירים מכוסה למשך 2 דקות
מוסיפים את הטונה, הבצל והפטרוזיליה
מערבבים ומתקנים תיבול, במרכז קערה עמוקה מניחים את הסלט בסידור מדורה (בגבעונת כלפי מעלה) ומגישים
Notes
מומלץ להגיש חמים אבל בהחלט ניתן להגיש גם קר