Go Back

סלט טונה ושעועית ירוקה ברוטב חרדל

Servings: 1 מנות
Calories: 400kcal

Ingredients

  • 1 חבילה טונה במים מסוננת
  • 2 כוסות שעועית ירוקה צעירה 200 גרם
  • 1 יחידה תפוח אדמה או 3 תפודונים קטנים, מבושלים
  • 2 יחידות שיני שום כתושות
  • 1 יחידה בצל סגול פרוס לחצאי טבעות
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • קורט צ'ילי יבש גרוס
  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 יחידה לימון עם הקליפה, קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 1 כפית דבש לייט
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

Instructions

  • בסיר מים רותחים עם מעט מלח מבשלים את השעועית כ-4 דקות
  • במקביל מערבבים בקערה דבש, שום, חומץ, לימון קצוץ, וצ'ילי, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב
  • דקה לפני שהשעועית מוכנה מוסיפים למים את התפודים לחימום של דקה, מסננים ומעבירים לקערה כאשר הם חמים (כך הם יספגו יותר טעמים), מערבבים היטב
  • משאירים מכוסה למשך 2 דקות
  • מוסיפים את הטונה, הבצל והפטרוזיליה
  • מערבבים ומתקנים תיבול, במרכז קערה עמוקה מניחים את הסלט בסידור מדורה (בגבעונת כלפי מעלה) ומגישים

Notes

מומלץ להגיש חמים אבל בהחלט ניתן להגיש גם קר