Go Back

טאבולה כרובית וגבינה צפתית - סלט מנצח וחופשי

Ingredients

  • 1 יחידה כרובית בינונית מחולקת לפרחים גדולים
  • 1 יחידה פלפל אדום פרוס דק
  • 3 יחידה מלפפון גדול קצוץ דק
  • 3 יחידות צנוניות קצוצות דק
  • 1 יחידה בצל סגול קטן קצוץ דק
  • 5 גבעולים סלרי אמריקאי קצוצים דק
  • 1 יחידה לימון
  • 1 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1 צרור נענע קצוצה דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 5 גבעולים בצל ירוק קצוצים דק

רוטב לתיבול:

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח גדושה
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • פלפל שחור לפי הטעם

להגשה:

  • 1 חבילה גבינה צפתית 5%

Instructions

  • מכינים את הסלט: מניחים את פרחי הכרובית בקערה ויוצקים מים רותחים לכיסוי ומשאירים 3 דקות עד שהמים מצטננים, מסננים ומייבשים את הכרוביות
  • מגרדים את הכרוביות על פומפייה גסה ומעבירים לקערה גדולה
  • מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט
  • מכינים את הרוטב ומגישים: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ומנערים היטב
  • מוסיפים לסלט את הגבינה, שופכים את הרוטב ומגישים
  • בתאבון! :)