Go Back

לקט ירקות מוקפצים (סלט בנגקוק)

Servings: 4 מנות

Ingredients

למוקפץ:

  • 3 יחידות שיני שום
  • 4 יחידות גזרים קלופים
  • 4 יחידות קישואים קלופים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 יחידה בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
  • 1 חבילה פטריות שמפיניון חתוכות
  • 1/2 חבילה נבטים
  • 1/4 יחידה כרוב לבן
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 2 יחידות פלפל צבעוני אדום, כתום או צהוב
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם

למצע ירקות (עבור כל מנה בנפרד):

  • 1 יחידה מלפפון
  • 8 יחידות עגבניות שרי
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • קרעי חסה

Instructions

  • קוצצים לפרוסות דקות את כל הירקות (פרט לפטריות לבצל ירוק ולנבטים)
  • מחממים במחבת את השמן ומאדים את הבצל עד שיתרכך.
  • מוסיפים את הפטריות ומכסים עד שהבצל הופך שקוף.
  • מנמיכים את האש ומוסיפים את הגזר, הפלפלים והקישואים ומבשלים עד שיתרכך.
  • מוסיפים את הכרוב והנבטים והבצל ירוק ומתבלים ברוטב סויה, אבקת מרק מלח ופלפל
  • מבשלים עוד כ-5 דקות ומגישים חם מעל מצע ירקות טריים חתוכים.
  • בתאבון! :)

Notes

ניתן להוסיף כ-100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן (והארוחה תכיל כ-350 קלוריות) = תחליף לארוחת ערב
ניתן להוסיף כ-100 גרם חזה עוף (והארוחה תכיל כ-400 קלוריות) = תחליף לארוחת צהריים