Go Back

מרק כתום לחורף קל

במקום מנת פמימה
Servings: 6 מנות
Calories: 100kcal

Ingredients

  • 4 יחידות גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 יחידה בצל לבן בינוני קצוץ
  • 1 יחידה שן שום חתוכה דק
  • 1 יחידה שורש סלרי קלוף, ללא העלים
  • 300 גרם דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 יחידות זנגביל טרי קצוץ דק
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 1 כוס מים רותחים
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית זנגביל יבש טחון
  • 5 כפות עירית קצוצה לקישוט
  • 1 קומץ ג'ינג'ר מגורר
  • מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם

Instructions

  • בסיר גדול ועמוק למרק מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד ריכוך. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ויתר הירקות (פרט לעירית). מאדים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים מים לכיסוי הירקות. מביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את אבקת המרק, הג'ינג'ר היבש, הקינמון, אגוז המוסקט הטחון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. (יש להיזהר עם התבלינים- המרק טעים מאד כשהוא מתובל בעדינות).
  • ממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
  • טוחנים את המרק בתוך הסיר עד לקבלת מירקם חלק בעזרת בלנדר מוט חשמלי או בבלנדר.
  • ממשיכים לבשל על אש קטנה לעוד 5 דקות.
  • יוצקים לקערות אישיות ומקשטים בעירית קצוצה.
  • בתאבון! :)