Go Back

מרק עדשים כתומות

מהווה תחליף למנת חלבון בארוחת הצהריים או תחליף ל-2 מנות חלבון + מנת שומן בריא בארוחת הערב
Servings: 6 מנות
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 1 יחידה בצל לבן קצוץ
  • 3 יחידות שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 2 יחידות גזר חתוך לפרוסות
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה
  • 10 יחידות משמש מיובש קצוץ לרצועות
  • קומץ בצל ירוק קצוץ להגשה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

Instructions

  • מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עד שעולה ריח. מוסיפים דלעת וגזר ומטגנים עוד 3-2 דקות.
  • מוסיפים עדשים, כמון ופפריקה, מערבבים ומוסיפים 2 ליטר מים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות לריכוך העדשים.
  • מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים משמשים ומבשלים 10-5 דקות.
  • אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים.
  • מגישים עם בצל ירוק.
  • בתאבון! :)