מרק עדשים כתומות
מהווה תחליף למנת חלבון בארוחת הצהריים או תחליף ל-2 מנות חלבון + מנת שומן בריא בארוחת הערב
Servings: 6 מנות
Calories: 150kcal
- 1 יחידה בצל לבן קצוץ
- 3 יחידות שיני שום
- 1 כף שמן זית
- 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 2 יחידות גזר חתוך לפרוסות
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה
- 10 יחידות משמש מיובש קצוץ לרצועות
- קומץ בצל ירוק קצוץ להגשה
- מלח ופלפל לפי הטעם
מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עד שעולה ריח. מוסיפים דלעת וגזר ומטגנים עוד 3-2 דקות.
מוסיפים עדשים, כמון ופפריקה, מערבבים ומוסיפים 2 ליטר מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות לריכוך העדשים.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים משמשים ומבשלים 10-5 דקות.
אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים.
מגישים עם בצל ירוק.
בתאבון! :)