Go Back

מרק פטריות יער (קרופניק)

מרק פטריות חורפי בניחוחות יער
מנה = תחליף למנת פחמימה + מנת שומן בארוחת צהריים/ערב
Servings: 6 מנות
Calories: 160kcal

Ingredients

  • 1 חופן פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 2 יחידות גזר קלוף
  • 1 כף שמן זית
  • 2 יחידות בצל קצוץ דק
  • 3 יחידות שיני שום קלופות וקצוצות
  • 1 יחידה סלסלת פטריות שימג'י ללא הבסיס, או פטריות מסוג אחר
  • 1 יחידה סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 יחידה זוקיני חתוך לקוביות קטנות
  • קומץ אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

Instructions

  • משרים פטריות פורצ’יני 20 דקות בכוס מים רותחים ומסננים. קוצצים ושומרים את הנוזלים.
  • קוצצים שורש פטרוזיליה, סלרי וגזר במעבד מזון בפולסים קצרים.
  • מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל ומאדים 2 דקות. מוסיפים את תערובת ירקות השורש הקצוצים ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומאדים 3-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים פטריות טריות ואת הפטריות המיובשות ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, את נוזל ההשריה של הפטריות ומלח ומביאים לרתיחה. מסירים קצף בעזרת כף. מוסיפים זוקיני, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.
  • מוציאים את כל הירקות וטוחנים עם מעט מים ומוסיפים בחזרה לסיר.
  • מוסיפים מלח אם צריך, מתבלים באגוז מוסקט ובפלפל שחור גרוס ומסירים מהאש. מניחים מכוסה 15 דקות.
  • בתאבון! :)