Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
מרק תרד עם אורז ולימון
מרק+ ירקות = חופשי ללא הגבלה
3 כפות אורז = תחליף מנת פחמימה בארוחת צהריים/ערב
Servings:
6
מנות
Ingredients
2
יחידות
בצל
קצוץ
2
כפות
שמן
800
גרם
עלי תרד
נקיים, יבשים, ללא גרעינים וקצוצים גס
2
ליטר
מים רותחים
199
גרם
אורז פרסי
חצי כוס
1/2
כוס
מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
Instructions
מאדים בצל בסיר מרק עם שמן על להבה בינונית עד שקיפות. מוסיפים תרד, חופן אחד בכל פעם, ומאדים היטב.
מוסיפים מים רותחים, מלח ושפע פלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים אורז ומערבבים היטב. מוסיפים חצי מכמות מיץ הלימון, מחזירים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהאורז רך.
מסירים מהלהבה ומכסים. מניחים ל-10 דקות.
מוסיפים את יתרת מיץ הלימון, מלח ופלפל עד שהמרק מפולפל וחמוץ לפי הטעם. מגישים חם.
Notes
בחימום חוזר מומלץ להוסיף מים ומיץ לימון.