Go Back

מרק תרד עם אורז ולימון

מרק+ ירקות = חופשי ללא הגבלה
3 כפות אורז = תחליף מנת פחמימה בארוחת צהריים/ערב
Servings: 6 מנות

Ingredients

  • 2 יחידות בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • 800 גרם עלי תרד נקיים, יבשים, ללא גרעינים וקצוצים גס
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 199 גרם אורז פרסי חצי כוס
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

Instructions

  • מאדים בצל בסיר מרק עם שמן על להבה בינונית עד שקיפות. מוסיפים תרד, חופן אחד בכל פעם, ומאדים היטב.
  • מוסיפים מים רותחים, מלח ושפע פלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
  • מוסיפים אורז ומערבבים היטב. מוסיפים חצי מכמות מיץ הלימון, מחזירים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהאורז רך.
  • מסירים מהלהבה ומכסים. מניחים ל-10 דקות.
  • מוסיפים את יתרת מיץ הלימון, מלח ופלפל עד שהמרק מפולפל וחמוץ לפי הטעם. מגישים חם.

Notes

בחימום חוזר מומלץ להוסיף מים ומיץ לימון.