סלט פסטה מקמח מלא ועוף
מחליף ארוחת צהריים + מנת שומן בריא מהארוחת ערב
Servings: 1 מנות
- 1/2 כוס פסטה פנה מקמח דורום מלא
- 1/2 כפית שמן זית
- 150 גרם חזה עוף
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לסלט:
- 1/2 כפית שמן זית
- 1 יחידה פלפל אדום
- 1/2 יחידה פלפל צהוב
- 4 יחידות עגבניות שרי חצויות
- 1/4 יחידה בצל סגול פרוס דק
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1 חופן עלי פטרוזיליה שלמים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת ומצננים במים קרים. מסננים ושומרים בצד 
- משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות 
- משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך 
- מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות 
- מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים 
- בתאבון! :)