Go Back

סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות

Servings: 5 סועדים
Calories: 264kcal

Ingredients

  • 700 גרם פילה סלמון חתוך ל-5 נתחים
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כף דבש לייט
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 0.5 כוס מים
  • 8 יחידות צנונית מגוררות דק
  • 2 כפיות רוטב סויה

Instructions

  • חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה
  • מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות מים
  • מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית
  • צולים את הדג ומגישים: מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים תרסיס שמן ומחממים
  • מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5 דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו)
  • הופכים את הנתחים וצורבים 2 דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה
  • הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט מים ומניחים לה להתאדות
  • מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות