Go Back

סלמון במעטפת טריאקי פלפלים ובצלים

עשיר באומגה 3!
Servings: 2 סועדים
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 2 יחידות בצל לבן גדול
  • 1 יחידה פלפל אדום גדול
  • 1 כפית שמן זית/קנולה
  • 250 גרם דג סלמון
  • 0.5 יחידה מיץ לימון
  • 2 יחידות שיני שום גרוס
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 1 יחידה טימין
  • 1 יחידה מלח
  • 1 יחידה פלפל
  • 1 יחידה נייר כסף

Instructions

  • מחממים תנור לחום גבוה כ-185 מעלות
  • במחבת עמוקה מטגנים עם כפית שמן זית (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים קלות. (כ-3 דקות) ומוסיפים לעוד כ-5 דקות על אש קטנה את הפלפל פרוס לרצועות דקות
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה את נתח הסלמון ומברישים בטריאקי והשום הגרוס
  • בקערה נפרדת מערבבים מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל ושופכים על הדג
  • מכסים את נתח הסלמון בנייר כסף ומכניסים לאפייה כ-20 דקות
  • לאחר 20 דקות מוציאים את הדג ומסירים את נייר הכסף. מוסיפים טימין לפי הטעם מלמעלה ומפזרים את הבצלים והפלפלים לצד הסלמון
  • מכניסים בשנית את הסלמון עם הירקות לאפייה (ללא נייר הכסף) לעוד כ-15 דקות