Go Back

סלמון על מצע ירקות מוקפצים

כשסלמון ואני נפגשים, הצלחת מתפוצצת מצבעים וכל החושים מתעוררים. מתכון לסלמון מנצח ופשוט על מצע ירקות מוקפצים- חגיגה במטבח ?
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Servings: 3 מנות
Calories: 6kcal

Ingredients

  • 2 יחידות בצלים גדולים

Instructions

  • 1. להכנת הסלמון מחממים תנור לחום גבוה כ-185 מעלות
    2. בנפרד להכנת הירקות: במחבת עמוקה מטגנים עם כפית שמן זית (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים קלות. (כ-3 דקות) ומוסיפים לעוד כ-5 דקות על אש קצת יותר קטנה את השעועית הירוקה, הפלפל והגזר פרוסים לרצועות דקות.
    3. מוסיפים את הנבטים וכף רוטב טריאקי מלח ופלפל ומערבבים לעוד 2 דקות.
    4. להמשך הסלמון: מניחים על תבנית עם נייר אפייה את נתחי הסלמון ומורחים בשום הכתוש, מלח גס ופלפל גרוס
    5. מכסים את נתח הסלמון בנייר כסף ומכניסים לאפייה כ-20 דקות
    6. לאחר 20 דקות מוציאים את הדג ומסירים את נייר הכסף.
    7. מכניסים בשנית את הסלמון (ללא נייר הכסף) לעוד כ-15 דקות.