Go Back

סלק אפוי עם יוגורט עזים, שקדים ופיסטוקים

Servings: 6 מנות

Ingredients

  • 4 יחידות סלק בינוני
  • 2 יחידות בצל בינוני
  • 200 גרם יוגורט עזים עד 5% שומן
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים
  • 1 כף פיסטוקים מרוסקים לחתיכות
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף שמן זית
  • 3 גבעולים עירית קצוץ דק - לקישוט
  • מלח מומלץ מלח הימלאיה ורוד

Instructions

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד ריכוך.
  • פורסים את הסלקים לקוביות קטנות וחותכים את הבצל לרבעים (יחסית גדולים).
  • מכינים מרינדה מהשמן זית הסויה והסילאן ועוטפים את הסלקים והבצלים ומתבלים במלח .
  • על תבנית עם נייר אפייה מכניסים את הסלקים לתנור (שחומם קודם ל-180 מעלות) ואופים עד שהבצלים משחימים (כ-20 דקות).
  • מוציאים ומצננים.
  • קולים את השקדים על מחבת ללא שמן כ-3 דקות (עד להשחמה) ומצננים. **לא חובה וניתן להגיש את השקדים בצורה טבעית.
  • מרסקים פיסטוקים לחתיכות קטנות.
  • לפני ההגשה: בקערה, מניחים יוגורט עזים, מעל את הסלקים והבצלים האפויים, שבבי שקדים קלויים, פיסטוק גרוס ומעטרים בעירית קצוצה דק דק ובחומץ בלסמי בזיגוג מעל הכל.
  • ממש לפני ההגשה: במחבת קטנה מרתיחים 5 כפות חומץ בלסמי ל-2-3 דקות עד לצמצום הרוטב.