מחממים תנור ל-180 מעלות.
עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד ריכוך.
פורסים את הסלקים לקוביות קטנות וחותכים את הבצל לרבעים (יחסית גדולים).
מכינים מרינדה מהשמן זית הסויה והסילאן ועוטפים את הסלקים והבצלים ומתבלים במלח .
על תבנית עם נייר אפייה מכניסים את הסלקים לתנור (שחומם קודם ל-180 מעלות) ואופים עד שהבצלים משחימים (כ-20 דקות).
מוציאים ומצננים.
קולים את השקדים על מחבת ללא שמן כ-3 דקות (עד להשחמה) ומצננים. **לא חובה וניתן להגיש את השקדים בצורה טבעית.
מרסקים פיסטוקים לחתיכות קטנות.
לפני ההגשה: בקערה, מניחים יוגורט עזים, מעל את הסלקים והבצלים האפויים, שבבי שקדים קלויים, פיסטוק גרוס ומעטרים בעירית קצוצה דק דק ובחומץ בלסמי בזיגוג מעל הכל.
ממש לפני ההגשה: במחבת קטנה מרתיחים 5 כפות חומץ בלסמי ל-2-3 דקות עד לצמצום הרוטב.