Go Back

עוגת יוגורט לייט

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

Ingredients

לתחתית העוגה:

  • 100 גרם פתיבר
  • 1 כוס חלב מומלץ חלב וניל 1% שומן

למלית יוגורט:

  • 3 יחידות שמנת חמוצה 9% שומן
  • 1 יחידה שקית אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
  • 3 יחידות גביע יוגורט גדול 3% שומן 200 מ"ל
  • 5 יחידות ביצים + 1 חלמון
  • 1/2 כוס סוכר חום 200 גרם
  • 100 גרם קורנפלור
  • 300 גרם קמח

לציפוי שמנת:

  • 1 יחידה מיכל שמנת חמוצה
  • 2 כפות אבקת סוכר

Instructions

  • מחממים מראש תנור ל-130 מעלות
  • מכינים את התחתית: מפוררים את הפתי בר ומערבבים עם החלב עד ליצירת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומשטחים
  • מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד ליצירת תערובת אחידה ויוצקים על התחתית בפיזור שווה
  • ליצירת אדים- מניחים תבנית/סיר עם מים רותחים בתחתית התנור
  • אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (אך עדיין רוטטת מעט במרכזה)
  • לאחר האפייה משאירים את העוגה לעוד שעה בתנור כבוי
  • מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה כשהיא צוננת
  • מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתנור כבוי לעוד 5 דקות
  • מקררים
  • מחלקים את העוגה לכ-20 חתיכות ושומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה