עוגת שוקולד צ'יפס
מהווה תחליף לארוחת ביניים
Servings: 20 פרוסות
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס קמח חיטה מלאה אפשר גם כל קמח אחר
- 1 כוס סוכר חום לא דחוסה
- 1 כף סילאן
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 יחידות ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס חלב 1% שומן מומלץ בטעם וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס פצפוצי שוקולד צ'יפס או חצי חבילת שוקולד רגיל
- 1 קומץ קינמון
מחממים תנור ל-180 מעלות
שמים את כל החומרים בקערה, (פרט לחלבונים, סוכר ושוקולד צ'יפס)
ומערבבים היטב לתערובת אחידה
מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף גבוה
מאחדים בין שתי המסות בתנועת קיפול עדינה (כדי לא לשבור את הקצף) ומוסיפים את השוקולד צ'יפס
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ) ושופכים לתוכה את הבלילה
מעל הבלילה מפזרים מעט קינמון
אופים כ-20-30 דקות (עד שהעוגה יבשה)
מניחים להתקרר מעט ומחלקים ל-20 פרוסות
בתאבון! :)