Go Back

עוגת שוקולד צ'יפס

מהווה תחליף לארוחת ביניים
Servings: 20 פרוסות

Ingredients

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס קמח חיטה מלאה אפשר גם כל קמח אחר
  • 1 כוס סוכר חום לא דחוסה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 יחידות ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס חלב 1% שומן מומלץ בטעם וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פצפוצי שוקולד צ'יפס או חצי חבילת שוקולד רגיל
  • 1 קומץ קינמון

Instructions

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • שמים את כל החומרים בקערה, (פרט לחלבונים, סוכר ושוקולד צ'יפס) ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף גבוה
  • מאחדים בין שתי המסות בתנועת קיפול עדינה (כדי לא לשבור את הקצף) ומוסיפים את השוקולד צ'יפס
  • משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ) ושופכים לתוכה את הבלילה
  • מעל הבלילה מפזרים מעט קינמון
  • אופים כ-20-30 דקות (עד שהעוגה יבשה)
  • מניחים להתקרר מעט ומחלקים ל-20 פרוסות
  • בתאבון! :)