Go Back

עוגת תפוחים ופירורים קלה

Servings: 20 פרוסות
Calories: 165kcal

Ingredients

לבצק:

  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 יחידה ביצה טרופה
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי הפירורים:

  • 1 כוס קוואקר דק
  • 1/2 כוס סוכר חום לא דחוסה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית זנגביל טחון
  • 50 גרם חמאה מומסת

למלית רסק התפוחים:

  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 700 גרם רסק תפוחים משומר מומתק**

Instructions

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות)
  • משמנים תבנית מלבנית (23 על 30 ס"מ) ומרפדים אותה בנייר אפייה
  • מכינים את הבצק: בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, קמח מנופה עם אבקת אפייה, ביצה טרופה ותמצית וניל במשך כדקה, רק עד שנוצר בצק רך
  • מורחים את הבצק בשכבה דקה על תחתית התבנית
  • באותה קערה מכינים את ציפוי הפירורים: מערבבים יחד קוואקר, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה ותבלינים
  • מודדים חצי כוס מהתערובת ומפזרים על הבצק
  • מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה את החמאה ומערבבים במזלג לתערובת פירורית
  • מכינים את המלית: בקערה שנייה מערבבים קורנפלור וסוכר
  • מוסיפים מיץ לימון וטורפים לבלילה חלקה
  • מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית
  • זורים למעלה את פירורי החמאה שבקערה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות
  • מצננים 30 דקות לפחות (כדי להניח לשכבת התפוחים להתייצב) ומחלקים ל-20 פרוסות
  • בתאבון! :)

Notes

** רסק משומר בצנצנת זכוכית הוא הטעים ביותר וגם יש לו צבע בהיר יפה. אם אין, העדיפו רסק משומר במיכל פלסטיק על רסק מפחית שימורים, שיש לו טעם לוואי מתכתי