Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
עוגת תפוחים ופירורים קלה
Servings:
20
פרוסות
Calories:
165
kcal
Ingredients
לבצק:
100
גרם
חמאה
בטמפרטורת החדר
1/2
כוס
קמח
1/2
כפית
אבקת אפייה
1
יחידה
ביצה
טרופה
1
כפית
תמצית וניל
לציפוי הפירורים:
1
כוס
קוואקר דק
1/2
כוס
סוכר חום
לא דחוסה
1/2
כוס
קמח
1/4
כפית
אבקת אפייה
1/2
כפית
קינמון טחון
1/4
כפית
זנגביל טחון
50
גרם
חמאה
מומסת
למלית רסק התפוחים:
2
כפות
קורנפלור
2
כפות
סוכר
3
כפות
מיץ לימון סחוט טרי
700
גרם
רסק תפוחים משומר מומתק**
Instructions
מחממים את התנור ל-180 מעלות)
משמנים תבנית מלבנית (23 על 30 ס"מ) ומרפדים אותה בנייר אפייה
מכינים את הבצק: בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, קמח מנופה עם אבקת אפייה, ביצה טרופה ותמצית וניל במשך כדקה, רק עד שנוצר בצק רך
מורחים את הבצק בשכבה דקה על תחתית התבנית
באותה קערה מכינים את ציפוי הפירורים: מערבבים יחד קוואקר, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה ותבלינים
מודדים חצי כוס מהתערובת ומפזרים על הבצק
מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה את החמאה ומערבבים במזלג לתערובת פירורית
מכינים את המלית: בקערה שנייה מערבבים קורנפלור וסוכר
מוסיפים מיץ לימון וטורפים לבלילה חלקה
מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית
זורים למעלה את פירורי החמאה שבקערה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות
מצננים 30 דקות לפחות (כדי להניח לשכבת התפוחים להתייצב) ומחלקים ל-20 פרוסות
בתאבון! :)
Notes
** רסק משומר בצנצנת זכוכית הוא הטעים ביותר וגם יש לו צבע בהיר יפה. אם אין, העדיפו רסק משומר במיכל פלסטיק על רסק מפחית שימורים, שיש לו טעם לוואי מתכתי