Go Back

עוגת תפוחים קינמון ואגוזים

מצרכים לתבנית עגולה מספר 26
Servings: 15 פרוסות
Calories: 158kcal

Ingredients

לבצק:

  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 יחידות ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאה
  • 1 גביע לבן

למילוי:

  • 1-2 יחידות תפוחים ירוקים בינוניים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים גס
  • 1/4 כוס סוכר חום לא דחוסה

לקישוט וזיגוג:

  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1 כפית ריבת תות או משמש
  • קומץ קינמון

Instructions

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • הכנת הבצק: מרככים את החמאה ומערבבים עם תמצית הוניל, הסוכר הלבן והביצים
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתיה
  • מוסיפים בתנועות קיפול אל תערובת הביצים את תערובת האבקות וגביע הלבן לסירוגין
  • הכנת המילוי: בקערה נוספת מערבבים את הקינמון, אגוזי הפקאן והסוכר החום
  • חותכים לפרוסות בעובי 2 סנטימטר את פרוסות התפוחים
  • משמנים קלות (עם תרסיס שמן קנולה) את התבנית ויוצקים כ-1/3 מתערובת הבצק, מעליה מפזרים כמחצית מהמילוי, מוסיפים 1/3 מהבצק ומפזרים מעליו את שארית המילוי ומוסיפים מעל את שארית הבצק שנותרה
  • מטמיעים מעל הבצק את פרוסות התפוחים החתוכות ובוזקים מעל קינמון
  • אופים כשעה בתנור
  • עם הוצאת העוגה מהתנור מערבבים הריבה עם חצי כוס המים ומברישים מעל התפוחים האפויים
  • פורסים ל-15 פרוסות ומגישים חם