מחממים תנור ל-180 מעלות
הכנת הבצק: מרככים את החמאה ומערבבים עם תמצית הוניל, הסוכר הלבן והביצים
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתיה
מוסיפים בתנועות קיפול אל תערובת הביצים את תערובת האבקות וגביע הלבן לסירוגין
הכנת המילוי: בקערה נוספת מערבבים את הקינמון, אגוזי הפקאן והסוכר החום
חותכים לפרוסות בעובי 2 סנטימטר את פרוסות התפוחים
משמנים קלות (עם תרסיס שמן קנולה) את התבנית ויוצקים כ-1/3 מתערובת הבצק, מעליה מפזרים כמחצית מהמילוי, מוסיפים 1/3 מהבצק ומפזרים מעליו את שארית המילוי ומוסיפים מעל את שארית הבצק שנותרה
מטמיעים מעל הבצק את פרוסות התפוחים החתוכות ובוזקים מעל קינמון
אופים כשעה בתנור
עם הוצאת העוגה מהתנור מערבבים הריבה עם חצי כוס המים ומברישים מעל התפוחים האפויים
פורסים ל-15 פרוסות ומגישים חם