Go Back

עוגת תפוחי עץ בניחוח וניל

Ingredients

מצרכים לתבנית עגולה מספר 26:

  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 5 יחידות ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 יחידות מקל וניל
  • 7 יחידות תפוח עץ ירוק קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 1 כפית קינמון

Instructions

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מקציפים את החלבונים הסוכר
  • מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אבקת האפייה והקמח בעדינות
  • מקלפים את מקלות הוניל ומוספים את התוכן לבלילה (את המקל עצמו ניתן לייבש ולטחון ולהשתמש כאבקת וניל)
  • משמנים קלות (עם תרסיס שמן קנולה) את התבנית ויוצקים כמחצית מכמות התערובת לתוכה
  • מפזרים מעל הבלילה את תערובת התפוחים, הסוכר והקינמון ומכסים במחצית הבלילה שנותרה
  • אופים כ-50 דקות בתנור עד להזהבה
  • מניחים להתקרר מעט ומחלקים ל-12 פרוסות
  • בתאבון! :)