Go Back

פלפלים עם טחינה בניחוח מעושן

Servings: 5 מנות
Calories: 130kcal

Ingredients

לפלפלים המעושנים:

  • 5 יחידות פלפל גדול בצבעים שונים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 1 ענף רוזמרין כולל הגבעול חתוך לחתיכות קטנות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב טחינה: (כל כף מוכנה = 60 קלוריות)

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 מיץ מלימון שלם או לפי הטעם
  • 1 כפית שום קצוץ שטוחה
  • 1/4 כפית כמון

Instructions

  • צולים את הפלפלים בתנור בחום של 200 מעלות. מקלפים
  • חותכים את הפלפלים הצלויים לרצועות ברוחב של 1/2 ס"מ
  • מפזרים את רצועות הפלפלים במחבת בינונית. קולים על אש גבוהה
  • מכינים דסקית נייר אלומיניום בקוטר המחבת ומחוררים בה 20 חורים בעזרת קיסם
  • מסירים את המחבת מהאש
  • מעבירים את הפלפלים לנייר האלומיניום שהכנו ומכסים היטב בנייר אלומיניום נוסף למשך שעה לפחות