קציצות עדשים
מנת חלבון בארוחת הצהריים = 3-4 קציצות
Servings: 20 קציצות
Calories: 45kcal
- 1 כוס עדשים מושרה היטב לאחר השריה של לילה
- 1 יחידה בצל לבן קטן קצוץ דק
- 1 יחידה גזר מגורר גס
- 1 יחידה קישוא מגורר גס סחוט היטב
- 4 יחידות ביצים טרופות
- 1/3 כוס קמח אורז
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
יוצקים 1.5 כוסות מים לסיר, מוסיפים עדשים ומביאים לרתיחה
מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות
מעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים
יוצרים מהתערובת 20 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו) בידיים לחות
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בין 5-10 דקות מכל כיוון עד להזהבה
בתאבון! :)