Go Back

רטטוי ירקות

ניתן לשלב בצורה חופשית לאורך היום
Servings: 10 מנות
Calories: 60kcal

Ingredients

  • 2 יחידות גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 4 גבעולים סלרי עלים חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 יחידה פלפל צהוב ואדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 יחידה בצל סגול גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 יחידות זוקיני צהוב וירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1 יחידה חציל ללא החלק הפנימי, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גבעול כרישה חתוך לקוביות קטנות
  • 5 יחידות שיני שום קלופות
  • 5 גבעולים תימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • תרסיס שמן זית

Instructions

  • מחממים שמן זית (כל פעם עם מעט תרסיס) במחבת, ומקפיצים כל ירק (מלבד השום) בנפרד, עד לריכוך מינימלי
  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מעבירים את הירקות המוקפצים לתבנית אפייה, ומניחים עליהם שיני שום וגבעולי תימין. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-10 דקות, להשלמת הריכוך. מוציאים מן התנור ומסננים נוזלים עודפים
  • מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם
  • בתאבון! :)