רטטוי ירקות
ניתן לשלב בצורה חופשית לאורך היום
Servings: 10 מנות
Calories: 60kcal
- 2 יחידות גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 4 גבעולים סלרי עלים חתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 יחידה פלפל צהוב ואדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 יחידה בצל סגול גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 יחידות זוקיני צהוב וירוק חתוך לקוביות קטנות
- 1 יחידה חציל ללא החלק הפנימי, חתוך לקוביות קטנות
- 1 גבעול כרישה חתוך לקוביות קטנות
- 5 יחידות שיני שום קלופות
- 5 גבעולים תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- תרסיס שמן זית
מחממים שמן זית (כל פעם עם מעט תרסיס) במחבת, ומקפיצים כל ירק (מלבד השום) בנפרד, עד לריכוך מינימלי
מחממים תנור ל-180 מעלות
מעבירים את הירקות המוקפצים לתבנית אפייה, ומניחים עליהם שיני שום וגבעולי תימין. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-10 דקות, להשלמת הריכוך. מוציאים מן התנור ומסננים נוזלים עודפים
מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם
בתאבון! :)