Go Back

מנה = תחליף למנת לפחמימה בארוחה
Servings: 8 מנות
Calories: 123kcal

Ingredients

  • 8 יחידות פלפל קטן למילוי
  • 1/2 כוס גריסים
  • 5 יחידות פטריות
  • 2 יחידות גזר מגורר
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 יחידה שן שום כתושה
  • 3 כפות סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף מלח שטוחה
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 2 יחידות עגבניות מרוסקות בפומפייה
  • 1 חבילה רסק עגבניות קטן
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 5 כפות סויה
  • 3 כפות סילאן

Instructions

  • מרוקנים את הפלפלים, קוטמים את הראש ושומרים לסגירת הפלפל לאחר מכן
  • מבשלים את הגריסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה
  • מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, מסננים ומצננים
  • משרים את הפטריות במים חמים 30 דקות מסננים וקוצצים
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות
  • מערבבים את כל חומרי המילוי ומתבלים
  • מערבבים את חומרי הרוטב ומתקנים את התיבול במידת הצורך
  • ממלאים את הפלפלים, סוגרים את ה”מכסה" ומניחים בתבנית בצפיפות ויוצקים מעל את הרוטב
  • מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות
  • מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות