- מרוקנים את הפלפלים, קוטמים את הראש ושומרים לסגירת הפלפל לאחר מכן 
- מבשלים את הגריסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה 
- מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, מסננים ומצננים 
- משרים את הפטריות במים חמים 30 דקות מסננים וקוצצים 
- מחממים את התנור ל-180 מעלות 
- מערבבים את כל חומרי המילוי ומתבלים 
- מערבבים את חומרי הרוטב ומתקנים את התיבול במידת הצורך 
- ממלאים את הפלפלים, סוגרים את ה”מכסה" ומניחים בתבנית בצפיפות ויוצקים מעל את הרוטב 
- מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות 
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות