Go Back

קציצות עדשים

מנת חלבון בארוחת הצהריים = 3-4 קציצות
Servings: 20 קציצות
Calories: 45kcal

Ingredients

  • 1 כוס עדשים מושרה היטב לאחר השריה של לילה
  • 1 יחידה בצל לבן קטן קצוץ דק
  • 1 יחידה גזר מגורר גס
  • 1 יחידה קישוא מגורר גס סחוט היטב
  • 4 יחידות ביצים טרופות
  • 1/3 כוס קמח אורז
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

Instructions

  • יוצקים 1.5 כוסות מים לסיר, מוסיפים עדשים ומביאים לרתיחה
  • מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים
  • יוצרים מהתערובת 20 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו) בידיים לחות
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בין 5-10 דקות מכל כיוון עד להזהבה
  • בתאבון! :)