Go Back

קדירה ביתית (במיוחד לחורף)

Servings: 6 סועדים
Calories: 380kcal

Ingredients

  • 600 גרם נתח בשר פרגית ניתן להמיר בהודו או עוף
  • 1 כוס שעועית לבנה 150 גרם, שהושרתה לילה לפני
  • 1 ראש סלרי חתוך לרבעים
  • 2 יחידות תפוח אדמה מקולפים וחתוכים לחתיכות גסות
  • 2 יחידות גזר מקולפים וחתוכים גס
  • 1 ראש שום חצוי
  • 3 יחידות פלפל מתוק שטופים ויבשים
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
  • 2 יחידות בצל מקולפים שלמים
  • 2 סלסילות פטריות טריות שלמות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית גרגירי צ'ילי חריף גרוס
  • 1/3 כפית כמון
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם

Instructions

  • בקדירה או סיר חשמלי המיועד לבישול האיטי, יש להניח את השעועית הלבנה
  • בסיר רגיל חם עם השמן, יש לצרוב את הבשר מכל צדדיו. (יש להקפיד לצרוב קלות חיצונית בלבד)
  • להוסיף את ירקות השורש והשאר לאט לאט ולטגן יחדיו לקבלת צבע וטעמים
  • להוסיף את התיבול, (ללא רסק העגבניות), לערבב ולהעביר לסיר הבישול האיטי או הקדירה
  • באותו סיר שצרבנו את הבשר, ועכשיו נשאר עם יתרת מרכיבי התיבול, על להבה נמוכה, יש לערבב לתוכו את הפטריות השלמות לקבלת הטעמים
  • להוסיפם ליתרת המרכיבים אשר בתוך סיר הבישול האיטי
  • יש להוסיף חצי כוס עד כוס - מים רותחים, (לא יותר)
  • במידה ומשתמשים בסיר: לכוון את הסיר החשמלי לטמפרוטרה גבוהה, כשמגיע לרתיחה, להוסיף את רסק העגבניות
  • במידה ומשתמשים בקדירה להכניס לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ל-10 דקות ולאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות
  • במידה ומשתמשים בסיר :לכוונו על אוטומט, או נמוך (לפי בחירתכם וזמנכם)
  • להמשיך בבישול ל- 3 שעות, עד לריכוך והסמכה קלה של הרוטב
  • במידה ומשתמשים בקדירה להחזיר לתנור על חום נמוך (כ-100 מעלות) לאחר הוספת הרסק, לבישול נוסף של עוד 3 שעות