1. מתכונים בריאים
  2. תבשיל קדירה ביתי במיוחד לחורף

תבשיל קדירה ביתי במיוחד לחורף

כמות: 6 סועדים
קלוריות למנה : 380kcal

מרכיבים

  • 600 גרם נתח בשר פרגית (ניתן להמיר בהודו או עוף)
  • 1 כוס שעועית לבנה (150 גרם, שהושרתה לילה לפני)
  • 1 ראש סלרי (חתוך לרבעים)
  • 2 יחידות תפוח אדמה (מקולפים וחתוכים לחתיכות גסות)
  • 2 יחידות גזר (מקולפים וחתוכים גס)
  • 1 ראש שום חצוי
  • 3 יחידות פלפל מתוק (שטופים ויבשים)
  • 1 שורש פטרוזיליה (חתוך גס)
  • 2 יחידות בצל (מקולפים שלמים)
  • 2 סלסילות פטריות טריות (שלמות)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית גרגירי צ'ילי חריף גרוס
  • 1/3 כפית כמון
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  • בקדירה או סיר חשמלי המיועד לבישול האיטי, יש להניח את השעועית הלבנה
  • בסיר רגיל חם עם השמן, יש לצרוב את הבשר מכל צדדיו. (יש להקפיד לצרוב קלות חיצונית בלבד)
  • להוסיף את ירקות השורש והשאר לאט לאט ולטגן יחדיו לקבלת צבע וטעמים
  • להוסיף את התיבול, (ללא רסק העגבניות), לערבב ולהעביר לסיר הבישול האיטי או הקדירה
  • באותו סיר שצרבנו את הבשר, ועכשיו נשאר עם יתרת מרכיבי התיבול, על להבה נמוכה, יש לערבב לתוכו את הפטריות השלמות לקבלת הטעמים
  • להוסיפם ליתרת המרכיבים אשר בתוך סיר הבישול האיטי
  • יש להוסיף חצי כוס עד כוס - מים רותחים, (לא יותר)
  • במידה ומשתמשים בסיר: לכוון את הסיר החשמלי לטמפרוטרה גבוהה, כשמגיע לרתיחה, להוסיף את רסק העגבניות
  • במידה ומשתמשים בקדירה להכניס לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ל-10 דקות ולאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות
  • במידה ומשתמשים בסיר :לכוונו על אוטומט, או נמוך (לפי בחירתכם וזמנכם)
  • להמשיך בבישול ל- 3 שעות, עד לריכוך והסמכה קלה של הרוטב
  • במידה ומשתמשים בקדירה להחזיר לתנור על חום נמוך (כ-100 מעלות) לאחר הוספת הרסק, לבישול נוסף של עוד 3 שעות
תגיות: ללא סוכר, עשיר בברזל, עתיר בחלבון

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט