כמות: 6 סועדים
קלוריות למנה : 380kcal
מרכיבים
- 600 גרם נתח בשר פרגית (ניתן להמיר בהודו או עוף)
- 1 כוס שעועית לבנה (150 גרם, שהושרתה לילה לפני)
- 1 ראש סלרי (חתוך לרבעים)
- 2 יחידות תפוח אדמה (מקולפים וחתוכים לחתיכות גסות)
- 2 יחידות גזר (מקולפים וחתוכים גס)
- 1 ראש שום חצוי
- 3 יחידות פלפל מתוק (שטופים ויבשים)
- 1 שורש פטרוזיליה (חתוך גס)
- 2 יחידות בצל (מקולפים שלמים)
- 2 סלסילות פטריות טריות (שלמות)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/3 כפית גרגירי צ'ילי חריף גרוס
- 1/3 כפית כמון
- 1 כפית סוכר חום
- 2 כפות שמן קנולה
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
- בקדירה או סיר חשמלי המיועד לבישול האיטי, יש להניח את השעועית הלבנה
- בסיר רגיל חם עם השמן, יש לצרוב את הבשר מכל צדדיו. (יש להקפיד לצרוב קלות חיצונית בלבד)
- להוסיף את ירקות השורש והשאר לאט לאט ולטגן יחדיו לקבלת צבע וטעמים
- להוסיף את התיבול, (ללא רסק העגבניות), לערבב ולהעביר לסיר הבישול האיטי או הקדירה
- באותו סיר שצרבנו את הבשר, ועכשיו נשאר עם יתרת מרכיבי התיבול, על להבה נמוכה, יש לערבב לתוכו את הפטריות השלמות לקבלת הטעמים
- להוסיפם ליתרת המרכיבים אשר בתוך סיר הבישול האיטי
- יש להוסיף חצי כוס עד כוס - מים רותחים, (לא יותר)
- במידה ומשתמשים בסיר: לכוון את הסיר החשמלי לטמפרוטרה גבוהה, כשמגיע לרתיחה, להוסיף את רסק העגבניות
- במידה ומשתמשים בקדירה להכניס לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ל-10 דקות ולאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות
- במידה ומשתמשים בסיר :לכוונו על אוטומט, או נמוך (לפי בחירתכם וזמנכם)
- להמשיך בבישול ל- 3 שעות, עד לריכוך והסמכה קלה של הרוטב
- במידה ומשתמשים בקדירה להחזיר לתנור על חום נמוך (כ-100 מעלות) לאחר הוספת הרסק, לבישול נוסף של עוד 3 שעות