Go Back

סלט פסטה מקמח מלא ועוף

מחליף ארוחת צהריים + מנת שומן בריא מהארוחת ערב
Servings: 1 מנות

Ingredients

  • 1/2 כוס פסטה פנה מקמח דורום מלא
  • 1/2 כפית שמן זית
  • 150 גרם חזה עוף
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לסלט:

  • 1/2 כפית שמן זית
  • 1 יחידה פלפל אדום
  • 1/2 יחידה פלפל צהוב
  • 4 יחידות עגבניות שרי חצויות
  • 1/4 יחידה בצל סגול פרוס דק
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 1 חופן עלי פטרוזיליה שלמים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

Instructions

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת ומצננים במים קרים. מסננים ושומרים בצד
  • משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות
  • משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך
  • מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות
  • מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים
  • בתאבון! :)