סלט פסטה מקמח מלא ועוף
מחליף ארוחת צהריים + מנת שומן בריא מהארוחת ערב
Servings: 1 מנות
- 1/2 כוס פסטה פנה מקמח דורום מלא
- 1/2 כפית שמן זית
- 150 גרם חזה עוף
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לסלט:
- 1/2 כפית שמן זית
- 1 יחידה פלפל אדום
- 1/2 יחידה פלפל צהוב
- 4 יחידות עגבניות שרי חצויות
- 1/4 יחידה בצל סגול פרוס דק
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1 חופן עלי פטרוזיליה שלמים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת ומצננים במים קרים. מסננים ושומרים בצד
משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות
משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך
מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות
מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים
בתאבון! :)