במחבת עם כף שמן זית מטגנים בצל, כרישה ושום עד להזהבה קלה.
מערבבים בחצי כוס מים רותחים את השיבולת שועל עם האבקת מרק (עד שאין גושים).
ממלאים את הסיר בכ-5 כוסות מים רותחים ומוסיפים גם את המים עם שיבולת השועל ואבקת המרק לסיר.
מוסיפים את קוביות הדלעת, הגזר הברוקולי, והאפונה (עם המים של קופסאת השימורים) וממשיכים לבחוש למשך דקה.
ממתינים עד שהמים בסיר ירתחו ומנמיכים את הגז לאש קטנה.
מוסיפים קצת כמון, מערבבים עוד קצת ולאחר מכן מכסים את הסיר לכ-15 דקות.
לאחר 15 דקות שהמרק מתבשל על אש קטנה, מסירים את ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
לאחר מכן סוגרים שוב את המכסה ומחכים עוד 20-25 דקות עד שהמרק המתבשל שחרר את הטעמים הייחודיים של הדלעת, הברוקולי ושאר הירקות.