Go Back

מרק דלעת וירוקים

המרכיבים לסיר גדול
Servings: 10 מנות
Calories: 100kcal

Ingredients

  • 500 גרם דלעת מנוקה ללא הקליפה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 250 גרם ברוקולי
  • 2 יחידות גזר גדול מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 יחידה בצל לבן גדול, קצוץ
  • 1 חבילה אפונה בשימורים עם המים
  • 1 גבעול כרישה חתוך דק
  • 1 כף שיבולת שועל גדושה, לא חובה אבל מסמיך את המרק
  • 2 יחידות שיני שום כתושות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

Instructions

  • במחבת עם כף שמן זית מטגנים בצל, כרישה ושום עד להזהבה קלה.
  • מערבבים בחצי כוס מים רותחים את השיבולת שועל עם האבקת מרק (עד שאין גושים).
  • ממלאים את הסיר בכ-5 כוסות מים רותחים ומוסיפים גם את המים עם שיבולת השועל ואבקת המרק לסיר.
  • מוסיפים את קוביות הדלעת, הגזר הברוקולי, והאפונה (עם המים של קופסאת השימורים) וממשיכים לבחוש למשך דקה.
  • ממתינים עד שהמים בסיר ירתחו ומנמיכים את הגז לאש קטנה.
  • מוסיפים קצת כמון, מערבבים עוד קצת ולאחר מכן מכסים את הסיר לכ-15 דקות.
  • לאחר 15 דקות שהמרק מתבשל על אש קטנה, מסירים את ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • לאחר מכן סוגרים שוב את המכסה ומחכים עוד 20-25 דקות עד שהמרק המתבשל שחרר את הטעמים הייחודיים של הדלעת, הברוקולי ושאר הירקות.