1. מתכונים בריאים
  2. מרק דלעת וירוקים

מרק דלעת וירוקים

אם גם אתם מרגישים רעבים כל הזמן ושהחורף חודר עמוק לעצמותיכם, הפתרון הבא הוא במיוחד בשבילכם. ימי החורף מתעצמים ומגיעים לשיאם, והשנה החורף מסתמן כקר במיוחד. ואכן לאור הסופה שפקדה אותנו בשבוע שעבר נדמה שאנחנו נשארים בבית מכורבלים עם הפוך והטרנינג הנעים, והממתקים, הפיצוחים, ואפילו מזון שנתפס לנו מחשבתית כ״בריא״ כמו נזידים, דייסות ופשטידות מלווים אותנו בערבים הקרים ומארחים לנו ״חברה״ בעודנו צופים באינספור תוכניות בישול בטלוויזיה.
נראה כי עד שיגיע הקיץ, זאת כבר תהיה משימה לא פשוטה כלל להוריד את כל הקילוגרמים העודפים שצברנו במהלך החורף. יחד עם זאת יש פתרון טעים מזין וגם בריא מאוד, שאפשר להכין בפשטות ובמעט זמן. הפעם אני מדברת על מרק עשיר ומשביע שמשלב דלעת ומגוון ירקות ירוקים. הוא יכול להיות כמנת פתיחה או כארוחה בפני עצמה, ויסייע לשמור על תחושת שובע ומלאות לאורך כל הערב.
כשאני מכינה בבית מרקים, פעמים רבות אבחר לשתות אותם בספל גדולה מול הטלוויזיה, כאלטרנטיבה נפלאה לפיצוחים ולחטיפים. המרק הזה הוא בחירה טובה במיוחד כי לדלעת סגולות ויתרונות בריאותיים רבים, היא עשירה בשלושה ויטמינים עיקריים וחיוניים לגופינו והם ויטמין A, ויטמין B וויטמין E המסייעים להרחיק חומצות שומן רווי וכולסטרול מהעורקים שלנו ובכך מסייעים לשמירה על הלב ועל כלי הדם.
בצלחת אחת של מרק דלעת יש כמות גדולה של ויטמין A החשוב מאד לבריאות העיניים, העור והעיכול ומכיוון שהיא זמינה במשך כל ימות השנה היא מרכיב נהדר לתזונה בריאה, במיוחד בחורף.
אז גשו למטבח והכינו לכם סיר ענק של מרק דלעת וירוקים מזין וטעים שיחכה לכם ברגעים של חולשה.
המרכיבים לסיר גדול
כמות: 10 מנות
קלוריות למנה : 100kcal

מרכיבים

  • 500 גרם דלעת (מנוקה ללא הקליפה וחתוכה לקוביות קטנות)
  • 250 גרם ברוקולי
  • 2 יחידות גזר גדול (מקולפים וחתוכים לקוביות)
  • 1 יחידה בצל לבן (גדול, קצוץ)
  • 1 חבילה אפונה בשימורים (עם המים)
  • 1 גבעול כרישה (חתוך דק)
  • 1 כף שיבולת שועל (גדושה, לא חובה אבל מסמיך את המרק)
  • 2 יחידות שיני שום כתושות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

  • במחבת עם כף שמן זית מטגנים בצל, כרישה ושום עד להזהבה קלה.
  • מערבבים בחצי כוס מים רותחים את השיבולת שועל עם האבקת מרק (עד שאין גושים).
  • ממלאים את הסיר בכ-5 כוסות מים רותחים ומוסיפים גם את המים עם שיבולת השועל ואבקת המרק לסיר.
  • מוסיפים את קוביות הדלעת, הגזר הברוקולי, והאפונה (עם המים של קופסאת השימורים) וממשיכים לבחוש למשך דקה.
  • ממתינים עד שהמים בסיר ירתחו ומנמיכים את הגז לאש קטנה.
  • מוסיפים קצת כמון, מערבבים עוד קצת ולאחר מכן מכסים את הסיר לכ-15 דקות.
  • לאחר 15 דקות שהמרק מתבשל על אש קטנה, מסירים את ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • לאחר מכן סוגרים שוב את המכסה ומחכים עוד 20-25 דקות עד שהמרק המתבשל שחרר את הטעמים הייחודיים של הדלעת, הברוקולי ושאר הירקות.
וזהו! בכזאת פשטות ובפחות משעה יחכה לכם מרק דלעת וירוקים חם וטעים שלא מצריך יותר מידי מאמץ, ויחמם אתכם ביום חורף קר ליד הטלוויזיה.
חשוב לזכור כי בחורף כאשר יש לנו נטייה מוגברת לזלול, מרקים עשירים בירקות יכולים לשמש תחליף בריא ומזין שיעזור לנו לשמור על משקל גוף תקין ולהגיע לקיץ בלי לפצוח בדיאטות קיצוניות. שיהיה לנו חורף חם ונעים.

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט