Go Back

פלאפל בתנור

Servings: 15 כדורים

Ingredients

  • 1.5 כוסות פולי חומוס מבושלים ורכים
  • 1 יחידה בצל סגול קטן קצוץ דק
  • 3 יחידות שיני שום
  • 1/4 כוס קמח חומוס ניתן להמיר בקמח מלא או רגיל
  • 1 כף כמון
  • 1 יחידה ביצה
  • 1 יחידה גזר מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחץ מומלץ מכוסמין
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור

Instructions

  • מרתיחים את פולי החומוס למשך 5 דקות. מכסים ומניחים בצד למשך שעה
  • לאחר שעה מחליפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהפולים רכים מאוד (כשעה או יותר תלוי בגודל הפולים)
  • מצננים מעט (לא מסננים!) ומשפשפים את הפולים בין האצבעות לשחרור הקליפה
  • מודדים כוס וחצי ומשתמשים בה להמשך המתכון
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מכינים את הכדורים: במעבד מזון טוחנים את פולי החומוס ויתר המרכיבים פרט לפירורי לחם וטוחנים היטב בפולסים (מדי פעם עצרו לנקות עם לקקן את הדפנות והמשיכו בטחינה)
  • בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ומגלגלים בפירורי הלחם
  • מניחים בתבנית האפייה ואופים כ-25-30 דקות (הופכים פעם אחת באמצע האפייה) עד שהפלאפל זהוב
  • בתאבון! :)