מרתיחים את פולי החומוס למשך 5 דקות. מכסים ומניחים בצד למשך שעה
לאחר שעה מחליפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהפולים רכים מאוד (כשעה או יותר תלוי בגודל הפולים)
מצננים מעט (לא מסננים!) ומשפשפים את הפולים בין האצבעות לשחרור הקליפה
מודדים כוס וחצי ומשתמשים בה להמשך המתכון
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
מכינים את הכדורים: במעבד מזון טוחנים את פולי החומוס ויתר המרכיבים פרט לפירורי לחם וטוחנים היטב בפולסים (מדי פעם עצרו לנקות עם לקקן את הדפנות והמשיכו בטחינה)
בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ומגלגלים בפירורי הלחם
מניחים בתבנית האפייה ואופים כ-25-30 דקות (הופכים פעם אחת באמצע האפייה) עד שהפלאפל זהוב
בתאבון! :)