כמות: 15 כדורים

מרכיבים

  • 1.5 כוסות פולי חומוס (מבושלים ורכים)
  • 1 יחידה בצל סגול קטן (קצוץ דק)
  • 3 יחידות שיני שום
  • 1/4 כוס קמח חומוס (ניתן להמיר בקמח מלא או רגיל)
  • 1 כף כמון
  • 1 יחידה ביצה
  • 1 יחידה גזר מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה (קצוצה)
  • 2 כפות כוסברה (קצוצה)
  • 1/2 כוס פירורי לחץ (מומלץ מכוסמין)
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  • מרתיחים את פולי החומוס למשך 5 דקות. מכסים ומניחים בצד למשך שעה
  • לאחר שעה מחליפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהפולים רכים מאוד (כשעה או יותר תלוי בגודל הפולים)
  • מצננים מעט (לא מסננים!) ומשפשפים את הפולים בין האצבעות לשחרור הקליפה
  • מודדים כוס וחצי ומשתמשים בה להמשך המתכון
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מכינים את הכדורים: במעבד מזון טוחנים את פולי החומוס ויתר המרכיבים פרט לפירורי לחם וטוחנים היטב בפולסים (מדי פעם עצרו לנקות עם לקקן את הדפנות והמשיכו בטחינה)
  • בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ומגלגלים בפירורי הלחם
  • מניחים בתבנית האפייה ואופים כ-25-30 דקות (הופכים פעם אחת באמצע האפייה) עד שהפלאפל זהוב
  • בתאבון! 🙂
תגיות: טבעוני, ללא סוכר, עשיר בברזל

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט