כמות: 15 כדורים
מרכיבים
- 1.5 כוסות פולי חומוס (מבושלים ורכים)
- 1 יחידה בצל סגול קטן (קצוץ דק)
- 3 יחידות שיני שום
- 1/4 כוס קמח חומוס (ניתן להמיר בקמח מלא או רגיל)
- 1 כף כמון
- 1 יחידה ביצה
- 1 יחידה גזר מגורר
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פטרוזיליה (קצוצה)
- 2 כפות כוסברה (קצוצה)
- 1/2 כוס פירורי לחץ (מומלץ מכוסמין)
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
- מרתיחים את פולי החומוס למשך 5 דקות. מכסים ומניחים בצד למשך שעה
- לאחר שעה מחליפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהפולים רכים מאוד (כשעה או יותר תלוי בגודל הפולים)
- מצננים מעט (לא מסננים!) ומשפשפים את הפולים בין האצבעות לשחרור הקליפה
- מודדים כוס וחצי ומשתמשים בה להמשך המתכון
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מכינים את הכדורים: במעבד מזון טוחנים את פולי החומוס ויתר המרכיבים פרט לפירורי לחם וטוחנים היטב בפולסים (מדי פעם עצרו לנקות עם לקקן את הדפנות והמשיכו בטחינה)
- בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ומגלגלים בפירורי הלחם
- מניחים בתבנית האפייה ואופים כ-25-30 דקות (הופכים פעם אחת באמצע האפייה) עד שהפלאפל זהוב
- בתאבון! 🙂