מרק צח + ירקות חופשי ללא הגבלהעדשים: 3 כפות = מנת קטניה (תחליף למנת פחמימה)
מרכיבים
- 1 כף שמן זית
- 2 כוסות עדשים ירוקות מושרות לפחות שעתיים במים (עדיף להשרות חצי יום)
- 2 יחידות קישוא (חתוך לקוביות)
- 2 יחידות גזר (חתוך לקוביות)
- 1 יחידה בצל לבן (קצוץ)
- 1 יחידה תפוח אדמה שלם (עמילן תפוח האדמה מסייע להסמכת המרק)
- 4 יחידות שיני שום
- 2 יחידות קולורבי (חתוך לקוביות)
- 0.5 כוס רסק עגבניות
- 1 יחידה שורש כורכום שלם (לא טחון. מוסיף טעם ומשדרג את המרק)
- 3 יחידות גבעול סלרי (כולל העלים)
- 1 כף כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף מלח
- 0.5 כפית קינמון
- 3 יחידות עלי דפנה
- 1 חופן פטרוזיליה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את כל תבליני המתכון (ללא עלי הדפנה) מערבבים כחצי דקה שלא יישרפו.
- מוסיפים את הבצל, שום, גזר, קישואים, קולורבי ועלי הדפנה וממשיכים בטיגון עוד 3 דקות.
- מוסיפים את העדשים, השעועית הירוקה ורסק העגבניות , ממלאים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
- מכסים את המרק חלקית ומבשלים שעה עד שעה וחצי על אש נמוכה.
- לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה ומשפרים את התיבול לפי הצורך.
- טיפ בריא: אם המרק יצא דליל ולא סמיך מספיק מוסיפים 3-4 כפות של שיבולת שועל (קוואקר).
- בתאבון!