מרקים

מרק ירקות ועדשים ירוקות

מרק צח + ירקות חופשי ללא הגבלה
עדשים: 3 כפות = מנת קטניה (תחליף למנת פחמימה)

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות עדשים ירוקות מושרות לפחות שעתיים במים (עדיף להשרות חצי יום)
  • 2 יחידות קישוא (חתוך לקוביות)
  • 2 יחידות גזר (חתוך לקוביות)
  • 1 יחידה בצל לבן (קצוץ)
  • 1 יחידה תפוח אדמה שלם (עמילן תפוח האדמה מסייע להסמכת המרק)
  • 4 יחידות שיני שום
  • 2 יחידות קולורבי (חתוך לקוביות)
  • 0.5 כוס רסק עגבניות
  • 1 יחידה שורש כורכום שלם (לא טחון. מוסיף טעם ומשדרג את המרק)
  • 3 יחידות גבעול סלרי (כולל העלים)
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח
  • 0.5 כפית קינמון
  • 3 יחידות עלי דפנה
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  • בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את כל תבליני המתכון (ללא עלי הדפנה) מערבבים כחצי דקה שלא יישרפו.
  • מוסיפים את הבצל, שום, גזר, קישואים, קולורבי ועלי הדפנה וממשיכים בטיגון עוד 3 דקות.
  • מוסיפים את העדשים, השעועית הירוקה ורסק העגבניות , ממלאים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את המרק חלקית ומבשלים שעה עד שעה וחצי על אש נמוכה.
  • לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה ומשפרים את התיבול לפי הצורך.
  • טיפ בריא: אם המרק יצא דליל ולא סמיך מספיק מוסיפים 3-4 כפות של שיבולת שועל (קוואקר).
  • בתאבון!
תגיות: ללא גלוטן, ללא סוכר, עשיר בברזל, עשיר בסיבים תזונתיים

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט