כמות: 2 מנות
קלוריות למנה : 120kcal
מרכיבים
- 2 יחידות גזר
- 1 יחידה תפוח אדמה גדול (מבושל או עשוי במיקרוגל)
- 1 חבילה פטריות שמפיניון טרייה
- 1 יחידה בצל לבן
- 3 יחידות שיני שום (קצוצות)
- 1 כף שמן זית
- 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
- מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
- את הגזר ותפוח האדמה מכינים בנפרד וחותכים לקוביות (רצוי לחתוך לקוביות לפני ההכנה ואז לבשל או לשים במיקרוגל)
- במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עד לשקיפותו, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות על אש גבוהה
- לאחר מכן מנמיכים את האש מוסיפים את השום, פטרוזיליה, המלח והפלפל
- מכניסים את תפוח האדמה והגזר לסיר עם מים רותחים או למיקרוגל ומבשלים עד לריכוך
- טוחנים את הגזר ותפו"א בבלנדר עד לקבלת מחית רכה ומוציאים
- מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
הערות וטיפים
את הפטריות והבצל לא טוחנים בבלנדר אלא מערבבים ידנית. יש לחשב את המתכון כתחליף ללחם או לפירות.