3 כפות = מנת פחמימה
כמות: 10 מנות
מרכיבים
- 100 גרם שיבולת שועל מלאה
- 60 גרם אגוזי ברזיל (קצוצים גס)
- 60 גרם שקדים
- 30 גרם שומשום
- 60 גרם גרעיני חמניות
- 60 גרם גרעיני דלעת
- 100 גרם פתיתי כוסמין או סובין חיטה
- 100 גרם ערמונים קלופים (קצוצים גס)
- 150 גרם תמרים (קצוצים גס, 10-12 יחידות)
- 80 מ"ל תרכיז תפוחים טבעי (שליש כוס)
- 3 כפות שמן שומשום או תירס
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-140 מעלות
- מערבבים גרעינים, אגוזים, פתיתי כוסמין, שיבולת שועל וערמונים בקערה. בוזקים מעל שמן ותרכיז תפוחים ומערבבים היטב, עד ציפוי כל המרכיבים
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים היטב את התערובת לגובה ס"מ לכל היותר ואופים 45 דקות. בכל 10 דקות מערבבים את הגרנולה, כדי שהאגוזים לא יחרכו
- מוציאים מהתנור, מערבבים מיד עם התמרים הקצוצים ומצננים
- בתאבון! 🙂