1. מתכונים בריאים
  2. דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ברוטב אסיאתי

דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ברוטב אסיאתי

מומלץ לצלות את הדלעת עם הקליפה, כך היא שומרת על צורתה.
כמות: 10 מנות
קלוריות למנה : 115kcal

מרכיבים

  • 2 ק"ג דלעת (חתוכה לקוביות בגודל 5 ס"מ)
  • 1 חבילה שעועית ירוקה עדינה קפואה (800 גרם)
לרוטב:
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 יחידות שיני שום (קצוצות)
  • 1 כף דבש לייט
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
  • 4 גבעולים בצל ירוק (קצוץ לטבעות דקות)

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מערבבים סויה, שמן, מיץ וקליפת לימון, שום, דבש, מלח ופלפל בקערה
  • יוצקים מחצית מן הכמות על הדלעת החתוכה (את היתרה שומרים להמשך), מערבבים היטב לציפוי קוביות הדלעת ומעבירים אותן לתבנית
  • צולים כ-20 דקות עד שזהוב ודי רך
  • בינתיים חולטים שעועית במים רותחים 5-4 דקות ומעבירים למי קרח, כדי לשמור על הצבע, ומסננים
  • מוציאים את הדלעת מהתנור ומערבבים עם השעועית. יוצקים את יתרת הרוטב ששמרנו ומחזירים לתנור לכ-10 דקות לצלייה משותפת
  • מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד
  • בתאבון! 🙂
תגיות: טבעוני, ללא סוכר, עשיר בסיבים תזונתיים

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט