1. מתכונים בריאים
  2. חצילים בתנור עם שום

חצילים בתנור עם שום

כמות: 8 מנות
קלוריות למנה : 90kcal

מרכיבים

  • 3 יחידות חציל בינוני (קלוף)
  • עלי דפנה (לא חובה)
  • 2 יחידות בצל סגול (קצוץ)
  • 1 יחידה ראש שום (כתוש)
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

  • מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) במצב גריל עליון
  • פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומערבבים אותם עם מעט מלח.
  • שופכים מעליהם מים רותחים, משרים כ-5 דקות ומסננים.
  • שוטפים את פרוסות החצילים ומניחים לייבוש על גבי רשת.
  • מטגנים 1 בצל סגול בכף שמן ומוסיפים את השום הכתוש, הפפריקה המלח והפלפל
  • משמנים תבנית אפיה בתרסיס שמן PAM ומניחים את החצילים על התבנית.
  • מפזרים מעל החצילים את תערובת הבצל והשום ומניחים מעל עלי דפנה
  • אופים כ-25 דקות עד להשכמה
  • הופכים את החצילים ואופים מהצד השני לעוד כ-10-15 דקות
  • מחלקים ל-8 ומגישים חם
  • בתאבון! 🙂

הערות וטיפים

מספר המלצות לבישול ירקות:
על מנת לרכך את הירקות - יש לבשל במים רותחים על אש קטנה. הירקות מוציאים נוזלים וכך אינם נשרפים. מומלץ להוסיף את הטעמים והתבלינים לקראת הסוף על מנת לשמור על הארומה.
אפשרות שנייה היא בישול בסיר לחץ, אך יש לקחת בחשבון שבישול מהיר אינו מטיב עם ספיחת טעמים וריחות.
תגיות: טבעוני, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא שומן, עשיר בסיבים תזונתיים

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט