במקום מנת פמימה
כמות: 6 מנות
קלוריות למנה : 100kcal
מרכיבים
- 4 יחידות גזר גדול (קלוף וחתוך לקוביות)
- 1 יחידה בצל לבן בינוני (קצוץ)
- 1 יחידה שן שום (חתוכה דק)
- 1 יחידה שורש סלרי (קלוף, ללא העלים)
- 300 גרם דלורית (קלופה וחתוכה לקוביות)
- 500 גרם דלעת (קלופה וחתוכה לקוביות)
- 2 יחידות זנגביל טרי (קצוץ דק)
- 1 כפית שמן זית
- 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
- 1 כוס מים רותחים
- 4 כוסות מים פושרים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית זנגביל יבש טחון
- 5 כפות עירית קצוצה (לקישוט)
- 1 קומץ ג'ינג'ר מגורר
- מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם
הוראות הכנה
- בסיר גדול ועמוק למרק מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד ריכוך. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ויתר הירקות (פרט לעירית). מאדים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים מים לכיסוי הירקות. מביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את אבקת המרק, הג'ינג'ר היבש, הקינמון, אגוז המוסקט הטחון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. (יש להיזהר עם התבלינים- המרק טעים מאד כשהוא מתובל בעדינות).
- ממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
- טוחנים את המרק בתוך הסיר עד לקבלת מירקם חלק בעזרת בלנדר מוט חשמלי או בבלנדר.
- ממשיכים לבשל על אש קטנה לעוד 5 דקות.
- יוצקים לקערות אישיות ומקשטים בעירית קצוצה.
- בתאבון! 🙂
2 תגובות. Leave new
כמה כפות זה מנה?
קערה של כ-250 מל היא מנה