מרקים

מרק כתום לחורף קל

במקום מנת פמימה
כמות: 6 מנות
קלוריות למנה : 100kcal

מרכיבים

  • 4 יחידות גזר גדול (קלוף וחתוך לקוביות)
  • 1 יחידה בצל לבן בינוני (קצוץ)
  • 1 יחידה שן שום (חתוכה דק)
  • 1 יחידה שורש סלרי (קלוף, ללא העלים)
  • 300 גרם דלורית (קלופה וחתוכה לקוביות)
  • 500 גרם דלעת (קלופה וחתוכה לקוביות)
  • 2 יחידות זנגביל טרי (קצוץ דק)
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 1 כוס מים רותחים
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית זנגביל יבש טחון
  • 5 כפות עירית קצוצה (לקישוט)
  • 1 קומץ ג'ינג'ר מגורר
  • מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם

הוראות הכנה

  • בסיר גדול ועמוק למרק מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד ריכוך. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ויתר הירקות (פרט לעירית). מאדים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים מים לכיסוי הירקות. מביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את אבקת המרק, הג'ינג'ר היבש, הקינמון, אגוז המוסקט הטחון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. (יש להיזהר עם התבלינים- המרק טעים מאד כשהוא מתובל בעדינות).
  • ממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
  • טוחנים את המרק בתוך הסיר עד לקבלת מירקם חלק בעזרת בלנדר מוט חשמלי או בבלנדר.
  • ממשיכים לבשל על אש קטנה לעוד 5 דקות.
  • יוצקים לקערות אישיות ומקשטים בעירית קצוצה.
  • בתאבון! 🙂
תגיות: ללא גלוטן, עשיר בסיבים תזונתיים

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט