מהווה תחליף למנת חלבון בארוחת הצהריים או תחליף ל-2 מנות חלבון + מנת שומן בריא בארוחת הערב
כמות: 6 מנות
קלוריות למנה : 150kcal
מרכיבים
- 1 יחידה בצל לבן (קצוץ)
- 3 יחידות שיני שום
- 1 כף שמן זית
- 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 2 יחידות גזר (חתוך לפרוסות)
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה
- 10 יחידות משמש מיובש (קצוץ לרצועות)
- קומץ בצל ירוק קצוץ (להגשה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עד שעולה ריח. מוסיפים דלעת וגזר ומטגנים עוד 3-2 דקות.
- מוסיפים עדשים, כמון ופפריקה, מערבבים ומוסיפים 2 ליטר מים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות לריכוך העדשים.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים משמשים ומבשלים 10-5 דקות.
- אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים.
- מגישים עם בצל ירוק.
- בתאבון! 🙂