1. מתכונים בריאים
  2. מרק עוף ישראלי

מרק עוף ישראלי

מרק צח + ירקות = חופשי ללא הגבלה
180 גרם = רבע עוף = מנת חלבון בארוחת צהריים
כמות: 10 מנות

מרכיבים

  • 1 יחידה עוף טרי מחולק או נתחי עוף עם עצמות (1.5 ק"ג)
  • 1 יחידה גרון הודו (לא חובה)
  • 1 יחידה בצל לבן (גדול, חצוי)
  • 1 יחידה גבעול כרישה (חתוך גס)
  • 2 יחידות גזר (חצוי)
  • 2 יחידות קישוא (חצוי)
  • 200 גרם דלעת
  • 1 יחידה שומר (חצוי)
  • 1 יחידה שורש פטרוזיליה (חצוי)
  • 1 יחידה שורש סלרי (חצוי)
  • 1 צרור גבעולי סלרי
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור גבעולי תימין (לא חובה)
  • 2 יחידות עלי דפנה (לא חובה)
  • 3 גרגירים פלפל אנגלי (לא חובה)

הוראות הכנה

  • מביאים לרתיחה את העוף עם גרון הודו ו-3 ליטר מים. מדי פעם מסלקים את הקצף שנוצר על פניהם ומבשלים עד שלא נוצר עוד קצף.
  • מוסיפים את שאר החומרים למעט 1/3 צרור שמיר ו-1/3 צרור פטרוזיליה ששומרים לסוף. מבשלים כשעתיים. אם רוצים ליהנות מהעוף, מוציאים אותו אחרי שעת בישול ומחזירים למרק רק את העצמות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את שאר עשבי התיבול כדי לרענן טעמים.
  • על מנת להיפטר מהשומן, מצננים את המרק, מסננים ומקררים היטב. השומן נקרש ומתמצק, ואפשר לשלות אותו מהסיר בעזרת כף.
  • בתאבון! 🙂
תגיות: ללא סוכר, עשיר בברזל, עתיר בחלבון

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *






Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט